İçeriğe atla Alt bilgiye atla

Gezegenler ve Çakralar

Gezegenler ve Çakralar, eminim ki, gezegenler ve çakralar arasındaki bağlantı varmıdır diye düşünmüşsünüzdür. Ve EVET vardır, temelde ve daha yüksek seviyede güçlü bir ilişki vardır. Çakraları ve gezegenleri fiziksel bedene ve organlarımıza odaklanmadan keşfettiğimizde, bunlar cennetsel bedenlerin doğası hakkında net ve güçlü içgörüler sunarlar.

Antik bilgeler başlangıçta gezegenleri psişik bedenin yedi büyük çakrası deneyimlerine dayanarak anladılar. Gözlem yoluyla, gök cisimlerinin hareketlerinin yaşamın farklı alanlarını ve psişik merkezlerimizi nasıl etkilediğini keşfettiler. Gezegenlerin hareketlerinin ve birbirlerine göre konumlanmalarının nasıl daha fazla yaratıcılık, canlılık, uyuşukluk, çatışma veya aktivite vb. Verdiğini gördüler. Böylece gezegenlerin niteliklerini, insan ruhundan kişisel ve kişiye kadar her şeyi nasıl etkiledikleri açısından anladılar.

Gezegenler ve Çakralar

Her gezegenin kendi kişiliği ve özellikleri vardır.

Mars, kök çakra ile ilgilidir. Anahtar mesaj şudur: Ben. Mars, kendi gerçekliğimizde açıkça topraklandığımızda ve geçmişimizi bizi tutmayacak ve tam olarak şimdiyi yaşayacak şekilde kabul ettiğimizde bize büyük bir itici güç ve motivasyon verir. Aynı şekilde, heyecanlı bir mars veya temel çakra, kolayca suçluluk, utanç, korku, güvensizlik, hayal kırıklığı ve öfkeye yol açar.

Venüs, sakral çakra ile ilgilidir. Anahtar mesaj şudur: ‘hissediyorum’. Venüs, dünyevi zevklerin gezegenidir. Diğer faktörler dengelendiğinde ve Venüs iyi olduğunda, dünyanın tüm zevklerinden onlara bağlanmadan kendiliğinden zevk almakta özgürüz. Kendi tenimizde rahatız.

Güneş, bizim solar pleksusumuzla ilgilidir. Anahtar mesaj şudur: ‘Yaparım’. Bu bedenin pilidir ve doğru çalıştığında, kim olduğumuza ve sahip olduğumuz yeteneklere göre hayatı yapmak ve yaşamak için bol miktarda enerji ve canlılığa sahibiz. Kendimizi güvende ve iyimser hissederiz ve hayatı tam olarak sindirebiliriz ve egodaki dengesizlikler olmadan her durumda istediğimiz gibi davranabilir ve olmak istediğimiz kişi olabiliriz.

Ay, kalp çakramızla ilgilidir. Ay, Astrolojide annenin göstergesidir. Anahtar mesaj şudur: ‘Seviyorum’. Ay bize doğru akışı ve sınırları besler ve verir. Bu şartlarda dengede olduğumuzda, barış ve mutluluğu elde ederiz ve gönülden ve kayıtsız olarak sevebilir ve alabiliriz.

Merkür iletişim ve bizim ifademizle ilgilidir. Anahtar mesaj şudur: ‘Konuşuyorum’. Yaratıcılığımızı dahil ettiğimizi özgürce ve dürüstçe ifade edebildiğimizde, Merkür dengelenir ve iyi çalışır ve boğaz çakramız da öyle değildmidir zaten?

Satürn, üçüncü gözle ilgilidir. Satürn’ümüz iyi çalıştığında, net ve harika içgörülerle düşünebiliriz. Anahtar mesaj şudur: ‘Görüyorum’. Satürn, eylemlerimizin sonuçlarını ve karma, zaman ve yaşamın doğal yasalarını anlamamıza yardımcı olur.

Jüpiter, taç çakra ile ilgilidir. Jüpiter bizi bilgelik, genişleme ve cömertlikle kutsar. Anahtar mesaj şudur: ‘Anlıyorum’. İyi bir jüpiter, pratikten insanlara ve daha yüksek kavramlara kadar her seviyede güçlü bir anlayış sağlar.

Görünüşte basit olan iki kelimeden oluşan bu yedi grup ve her bir çakra ve gezegene ilişkin temel bir anlayış, mutlu, anlamlı, yerine getirilmiş ve neşeli bir yaşam için muazzam bir bilgelik sunar.

Vedik Doğum Haritası Analizi İçin Daha Fazla Bilgi

Daha Fazlası İçin Blog Yazıları

Instagram sayfamızı takip edin Instagram

4 Yorumlar

  • Atike Ererli
    Gönderildi 24/02/2021 AM 22:45

    Harika zevkle okuyorum sayenizde güzel bilgiler ediniyorum çok tşk ederim

  • Ebrulim
    Gönderildi 24/02/2021 AM 23:20

    Muazzam bilgiler, açıkçası net ve aydınlatıcı ışık olduğunuz için müteşekkirim…
    Bu kadar özenle bilgileri sunduğunuz için minnettarım💫😊

  • Cemreaslanumay
    Gönderildi 24/02/2021 AM 23:25

    Bu bilgilendirmeler için kendi adıma çok teşekkür ediyorum Murat bey
    🙏🕉

  • Rukiye Dere
    Gönderildi 25/02/2021 AM 00:18

    Sizi yeni takip etmeye başladım. Yazılarınızı ve düşüncelerinizi çok beğeniyorum. Sizin bilgilerinize  ihtiyacım var  ve size güveniyorum. İyi ki varsınız Murat bey  🙂🙏

Yorumunuz

error: İçerik korunmaktadır !!
× İletişime geç