İçeriğe atla Alt bilgiye atla

Venüs’ün hayatınızdaki rolü

Venüs, Vedik Astrolojide her gezegenin farklı bir rolü vardır ve hayatımızın farklı yönlerini yönetir.  

Ay, duygularınızı ve iç dünyanızı yönetir. Merkür iletişimi yönetir ve Mars, temel çakramızı ve cinsel dürtüler dahil temel içgüdülerimizi temsil eder. Aşk, evlilik ve romantizm söz konusu olduğunda Venüs sorumludur ve Boğa ve Terazi burçlarını yönetir. Astrolojik olarak, sevildiğimizi hissetmemiz için partnerlerimizden ne istediğimizi gösterir. Aynı zamanda bize paramızı nasıl harcamayı sevdiğimizi ve konfor, yemek ve sanat açısından neyi sevdiğimizi gösterir. Sonuçta, Venüs’ün haritanızdaki konumu, neye değer verdiğinizi, güzel bulduğunuzu ve zevk aldığınızı ve aynı zamanda estetik anlayışınızı gösterir.  

Yararlı bir gezegen olan Venüs, gökyüzündeki en parlak gezegendir ve yılın büyük bölümünde görülebilir. Romalılar, Venüs gezegenine aşk, güzellik ve para tanrıçalarının adını vermişler.   

Venus Doğum Haritamızdaki Yeri

Venüs’ün farklı evlere ve burçlara yerleştirilmesi farklı anlayışlar verir. Yerleştirildiği ev, yaşamın dengelemeye ve zevk almaya çalıştığımız alanlarını gösterir. Venüs Doğum haritanızda 9. evde yerleştirilirse, bu çalışma ve seyahat etmek seveceksiniz demektir. 4. Evde  Venus ev hayatınızdan zevk alacağınızı gösterir.    

Venüs her zaman pratik değildir ve bize ideal sevgimizi ve güzelliğimizi gösterir. Venüs heyecan ve romantizmden zevk almamızı ister – ancak ihtiyacımız olan şey ile arzuladığımız şey arasında her zaman ayrım yapmadığı için, bizi gerçek hayatta uygulanabilir olana doğru yönlendirmek zorunda değildir. Venüs sevilmeyi sevdiğinden ve ilgi odağı bizi sürdürülebilir olmayan zevklerin peşinden gitmeye itebilir. 

Venüs’ün içinde bulunduğu evin yanı sıra, yerleştirildiği burç ve yönler veya birleşim yoluyla bağlandığı diğer gezegenler de Venüs’ün ne istediği ve neyi sevdiğimize dair fikir verir. 

Venüs farklı burçlarda

Koç burcundaki Venüs, romantizmdeki kovalamaları sever. Boğa burcundaki Venüs, beş duyuyu da tatmin etmek ister. İkizler’deki Venüs konuşmayı ve bağlantı kurmayı sever. Venüs yengeç te güven, sadakat ve güvenlik arar. Aslan burcundaki Venüs gerçek bir romantiktir ve partnerine değer vermeyi sever. Başak Venüs düşünceli olmayı ve hizmet etmeyi sever. Terazi Venüs dengeyi, stili sever ve her şeyin iyi görünmesini sever! Akrep Venüs gizemi ve bir tehlike unsurunu sever. Yay Venüsü macerayı, gezmeyi ve kahkahayı sever. Oğlak ta Venüs, güç dinamikleri ve rol oyunlarıyla büyür. Kova Venüs asi ve özgür bir ruhu sever. Venüs, son derece romantik, ruhsal ve mistik olduğu Balık’ta en mutlu halidir. 

Nihayetinde, Venüs bize sevgiyi ve zevki hak ettiğimizi göstermeye çalışıyor. Bununla birlikte, Venüs ile ilgili konuları diğer hususlarla dengelemek önemlidir. Venüs diğer gezegenlerle dengelendiğinde, diğer sorumlulukları yerine getirirken ve potansiyelimizi yaşarken sürdürülebilir olan dünyevi zevki deneyimleyebiliriz.

Vedik Doğum Haritası Analizi İçin Daha Fazla Bilgi

Daha Fazlası İçin Blog Yazıları

Instagram sayfamızı takip edin Instagram

1 Yorumlar

  • Cemreaslanumay
    Gönderildi 18/03/2021 AM 05:36

    Kova Venüs Asi ve Özgür bir ruhu sever…🤗
    💫💫💫

Yorumunuz

error: İçerik korunmaktadır !!
× İletişime geç